PRVÉ INFO: Horúčavy ukončia silné búrky na konci týždňa

PRVÉ INFO: Horúčavy ukončia silné búrky na konci týždňa
Peter Minárik

Naše územie zažíva mimoriadne horúce počasie, ktoré prináša teploty až nad hranicou +30 °C. V nasledujúcich dňoch bude ešte teplejšie a teploty sa dostanú až k +37 °C. Na konci týždňa však vlnu horúčav ukončia intenzívne búrky.

Stredná Európa zažíva najteplejšie obdobie tohto roka a podľa predpovedí by v nasledujúcich dňoch malo byť ešte teplejšie. V priebehu tohto týždňa totiž budú teploty stúpať až nad hranicu +35 °C.

Najteplejšími dňami by mali byť piatok a sobota, na juhovýchode ešte aj nedeľa kedy teploty na našom území prekročia hranicu +35 °C a zastavia sa až na +37 °C.

Od štvrtka bude na našom území oveľa teplejšie. Môže za to tlaková výš, ktorá sa zajtra presunie cez naše územie smerom na východ. Táto tlaková výš sa postupne rozšíri z východnej Európy cez Stredomorie až nad Afriku, odkiaľ bude do našej oblasti pumpovať mimoriadne teplý vzduch, ktorý prinesie vlnu horúčav.

Ochladenie v priebehu tohto týždňa bude len chvíľkové. Búrky sa na našom území môžu vyskytnúť, ale budú len veľmi výnimočné. Všetko sa to zmení až v samotnom závere týždňa.

Prvý víkendový deň a teda sobota sa bude ešte niesť v znamení slnečného počasia s teplotami do +37 °C, ale druhý víkendový deň už bude úplne odlišný. Na juhovýchode síce ešte bude panovať veľmi teplé počasie, ale od severozápadu príde zmena.

Nad naše územie začne postupovať studený front a ten ukončí vlnu tropických horúčav pomerne intenzívnymi búrkami.

Búrky sa budú v nedeľu vyskytovať na mnohých miestach a sprevádzané by mali byť aj intenzívnymi sprievodnými javmi ako prívalový dážď, krúpy, či silnejšími nárazmi vetra.

Prvé búrky by sa nad naše územie mali nasunúť už v noci zo soboty na nedeľu. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd