PRVÉ INFO: Po Veľkej noci môžu prísť prvé silnejšie búrky

PRVÉ INFO: Po Veľkej noci môžu prísť prvé silnejšie búrky
Peter Minárik

Tohtoročná Veľká noc prinesie teplé a stabilné počasie. Po nej však zrejme dorazia výraznejšie zrážky a prvé výraznejšie búrky.

Od Veľkonočného piatka až do Veľkonočného pondelka na našom území zavládne prevažne slnečné a teplé počasie. Maximálne teploty budú každým dňom rásť a naďalej budú teplotne nadpriemerné. Teploty sa budú šplhať až cez hranicu +20 °C.

Zmena počasia sa predbežne črtá po Veľkej noci. Očakáva sa totiž príchod studeného frontu. Ten by sa nad našou oblasťou mal vlniť a priniesť by tak mohol búrky a výraznejšie zrážky.

Predpoveď na týždeň vopred je samozrejme komplikovaná, ale vývoj dobre vidieť aj na ansámbly modelu GFS. Na ňom je posledných 20 prepočítaní numerického modelu a vidieť na ňom jednoznačne to, že teploty budú rásť a po Veľkej noci sa očakávajú zrážky a ochladenie.

Výraznejšie zrážky nasledujúci týždeň určite nehrozia a sucho sa cez Veľkú noc zvýrazní. Zmena môže prísť až v druhej polovici budúceho týždňa.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd