PRVÉ INFO: Prvý závan zimy dorazí v sobotu. Príde aj sneh

PRVÉ INFO: Prvý závan zimy dorazí v sobotu. Príde aj sneh
Peter Minárik

Vývoj počasia na nasledujúce dni jasne naznačuje, že už o pár dní čaká naše územie pomerne výrazné ochladenie, ktoré prinesie prvý závan zimy. Čakajú sa mrazy a snehové vločky sa môžu objaviť aj v nižších polohách.

Zima so svojim príchodom počas tohto roka na naše územie otáľa. Snehové zrážky chýbajú aj na horách, kde je okrem toho aj mimoriadne teplo, čo znemožňuje naštartovať delá a začať s umelým zasnežovaním.

To sa však už čoskoro zmení a nad naše územie sa ešte počas tohto týždňa prepadne studený vzduch, pôvodom od severu, ktorý prinesie citeľný prepad teplôt a spolu s tým aj príchod zimy. Do piatka však na našom území bude naďalej veľmi teplo.

Počasie totiž na našom území bude pod vplyvom tlakovej níže, ktorá sa rozkladá nad Britskými ostrovmi a po jej prednej strane bude do našej oblasti aj naďalej prúdiť teplejší vzduch. 

Denné teploty tak až do piatku budú pomerne vysoké. Maximálne teploty sa budú šplhať až k hodnote +13 °C a počas noci teploty nebudú klesať pod bod mrazu. 

To sa začne meniť už počas piatka, kedy cez naše územie začne postupovať studený front, ktorý prinesie zrážky a počas víkendu aj ochladenie.

Maximálne denné teploty by sa v sobotu mali pohybovať len v rozmedzí -1 až +6 °C a v nedeľu budú ešte teploty o čosi nižšie. Na severe sa očakáva celodenný mráz a v najteplejších oblastiach nášho územia teploty vystúpia až k hodnote +3 °C.

Nočné teploty budú na našom území ešte o čosi nižšie. Klesať by mali na -2 až -8 °C. Okrem ochladenia sa však na našom území postupne objavia aj snehové zrážky.

V priebehu soboty by na našom území malo zavládnuť prevažne oblačné počasie s miestnymi prehánkami, ktoré budú väčšinou snehové aj v nižších polohách.

V nedeľu by na našom území malo zrážok o čosi pribudnúť a večer by malo od juhozápadu začať snežiť. Pod výškou 300 m sa očakávajú zrážky kvapalné, či zmiešané.

Ochladenie by na našom území malo zotrvávať aj na začiatku týždňa a naďalej sa budú vyskytovať aj snehové zrážky. Detailnejší vývoj počasia na nasledujúce dni si môžete pozrieť TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd