PRVÉ INFO: Slovensko čakajú teplé a slnečné dni. Víkend bude veľmi teplý

Peter Minárik

V nasledujúcich dňoch by malo z nášho územia ustúpiť veľmi chladné počasie a čaká nás oveľa príjemnejšie počasie. Tešiť sa môžete na veľa slnečných lúčov a veľmi príjemné teploty. Najkrajší bude víkend, kedy teploty budú na našom území veľmi vysoké.

Po veľmi chladných dňoch sa Slovensko dočká mimoriadne teplého počasia. O Babom lete hovoriť zatiaľ nemôžeme, nakoľko zmena ktorá nás čaká zotrvá na našom území len zopár dní a nepôjde tak o súvislé dni slnečného a ustáleného počasia. No aj tak určite mnohých z vás nadchádzajúci vývoj poteší.

Počasie sa začne zlepšovať už zajtra a v nadchádzajúcich hodinách bude postupne len a len príjemnejšie. Počasie cez víkend vyvrcholí veľmi teplým a slnečným počasím.

Počasie bude ustálené

Do našej oblasti ešte aj v týchto chvíľach prúdi veľmi studený vzduch, ktorý sa k nám dostáva po zadnej strane tlakovej níže, ktorej stred sa nachádza nad západným Ruskom. Práve vďaka tomuto studenému vzduchu sa na našom území vyskytlo v oblasti Tatier aj sneženie.

Medzičasom sa však nad severným Jadranom začína zvýrazňovať tlaková výš, ktorá bude mať dominantný vplyv na vývoj počasia u nás v priebehu nadchádzajúcich dní.

Táto tlaková výš sa totiž začne presúvať smerom nad strednú Európu a najväčší vplyv bude mať na počasie u nás v priebehu víkendu, kedy sa očakáva ustálené, slnečné a veľmi teplé počasie.

Víkend bude veľmi teplý

Daždivé počasie na Slovensku skončí a postupne bude ubúdať aj mrakov. Už vo štvrtok sa na našom území očakáva prevažne polooblačné počasie. Ešte krajšie bude v piatok, kedy sa čaká prevažne polojasné počasie, pričom počasie sa bude ešte zlepšovať.

Po okraji tlakovej výše k nám totiž začne od juhozápadu až západu prúdiť pomerne teplý vzduch, ktorý vyženie teploty postupne až nad hranicu +25 °C. Čaká nás tak nielen slnečné, ale aj veľmi teplé počasie.

Jednoznačne najkrajšie bude na našom území počas nadchádzajúceho víkendu. Na celom území zavládne prevažne jasné až polojasné počasie s vysokými teplotami, ktoré sa vyšplhajú na +20 až +28 °C.

Takéto teploty sú na súčasnú ročnú dobu veľmi neštandardné. V porovnaní s dlhodobým normálom budú teploty aj o 5-8 °C vyššie. Pred nami je tak mimoriadne príjemné počasie, no v priebehu nasledujúceho týždňa sa počasie postupne opäť zhorší. Viac o vývoji na tieto dni nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd