PRVÉ INFO: Slovensko po daždivom víkende konečne čakajú slnečné a teplé dni

Peter Minárik

Uplynulé dni prinášajú na naše územie oblačné a upršané počasie. V priebehu budúceho týždňa však vyhliadky počasia naznačujú, že nás konečne čaká príjemná zmena počasia. Zavládne slnečné a postupne aj teplé počasie.

Prelom septembra a októbra prináša na naše územie prevažne oblačné a sychravé počasie. Počasie ovplyvňuje aktuálne sa presúvajúca tlaková níž, ktorá dnes priniesla množstvo zrážok. V oblasti východného Slovenska sa dokonca vyskytli aj búrky.

Sychravé a upršané počasie by malo na našom území pokračovať aj počas víkendu. Naďalej by sa naša oblasť mala nachádzať pod vplyvom oblasti nižšieho tlaku vzduchu a súčasne počasie ovplyvní studený front.

Víkend bude sychravý

Počas soboty sa opäť na viacerých miestach nášho územia očakáva dážď, pričom výnimočne sa môžu vyskytnúť aj búrky. Teploty by sa mali stále pohybovať pod hranicou +20 °C.

V noci zo soboty na nedeľu a v nedeľu ráno môže na našom území zavládnuť aj zmenšená oblačnosť. Prechodne sa môže aj vyjasniť, no to len dočasne. V nedeľu začne počas dňa pribúdať oblačnosť a postupne sa objavia prehánky.

Tie by mali pokračovať na našom území ešte v pondelok, pričom sústredia sa už len do severných oblastí nášho územia a až následne by malo prísť k výraznému zlepšeniu počasia.

Budúci týždeň príde slnečné počasie

Od utorka začne počasie aj v našej oblasti od západu ovplyvňovať výbežok tlakovej výše. Ten prinesie na naše územie postupne prevažne jasné až polooblačné počasie s rannými hmlami. Zrážky sa už nebudú vyskytovať.

Postupne sa cez naše územie začne presúvať samotná tlaková výš a slnečné počasie tak čaká celé naše územie. Zároveň pri slnečnom počasí budú stúpať aj teploty. Tie sa budú od utorka pohybovať v intervale +14 až +20 °C.

V polovici budúceho týždňa by k nám mal začať súčasne prúdiť teplejší vzduch, ktorý vyženie teploty aj nad hranicu +20 °C. Dočkáme sa tak stabilného slnečného počasia s teplotami od +15 do +22 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd