PRVÉ INFO: Slovensko zajtra po teplom dni zasiahnu silnejšie búrky. Tie dnes už udrú na Európu

Peter Minárik

Počasie v Európe dnes začne ovplyvňovať studený front, ktorý prinesie výraznú vlnu búrok. Tá sa počas noci bude pohybovať smerom nad strednú Európu a na naše územie dorazí komplex búrok a zrážok už počas štvrtka. Búrky by mohli byť na našom území aj výraznejšie.

V našej oblasti sa treba opäť pripraviť na výraznejšie zhoršenie počasia. Po pokojnej strede, nás čaká veľmi búrlivý štvrtok, ktorý prinesie na mnohé miesta nášho územia pomerne výraznejšie búrky. O tie sa postará studený front, ktorý počas nadchádzajúcich hodín bude postupovať cez Európu. Zatiaľ čo Nemecko a západnú Európu čakajú búrky už dnes, tak naša oblasť sa dostane na rad už zajtra.

Pred príchodom tohto studeného frontu však na našom území bude ešte príjemne. Dnes nás čaká teplé počasie s teplotami do +28 °C. Zajtra, tesne pred príchodom studeného frontu bude na našom území ešte teplejšie a teploty sa môžu dostať až k hranici +30 °C.

Studený front prinesie silnejšie búrky

Ako sme už spomínali, tak studený front začne počasie v Európe ovplyvňovať už dnes. Dnes zasiahnu silné búrky predovšetkým Francúzsko a Taliansko. Vo Francúzsku sa očakávajú búrky, ktoré budú sprevádzané predovšetkým lejakmi, ale ojedinele sa môžu vyskytovať aj väčšie krúpy.

V Taliansku sa zasa očakávajú búrky, ktoré by dokonca mohli priniesť aj tornádo. S príchodom večerných hodín sa búrky očakávajú aj v Rakúsku a v Nemecku, no búrková aktivita by mala začať slabnúť. Pred dnešnými búrkami varuje aj meteorologická služba Estofex.

predpoveď služby Estofex
predpoveď služby Estofex

Studený front, na čele ktorého sa budú vyskytovať búrky sa v noci presunie cez Nemecko a Rakúsko smerom do Českej republiky, kde by mali začať búrky úradovať počas zajtrajšieho rána. Následne začnú búrky na čele studeného frontu silnieť a zajtra popoludní postúpia cez Moravu a Rakúsko nad Slovensko a taktiež nad Poľsko.