PRVÉ INFO: Slovensku hrozia intenzívne búrky. Príde aj ďalšia vlna horúčav

Peter Minárik

Slovensko v nadchádzajúcich dňoch čaká opäť turbulentné počasie, ktoré bude na viaceré miesta nášho územia prinášať prehánky a búrky. Okrem zrážok však bude aj pomerne teplo. Teploty sa totiž budú opäť dostávať nad tropickú hranicu +30 °C.

Pomaly nám končí pomerne príjemný týždeň, ktorý priniesol stabilné počasie. Na oblohe zavládlo aj veľa slnečných lúčov a zrážok bolo skutočne málo. Teploty sa na našom území pohybovali prevažne pod hranicou +30 °C, prípadne slabo nad. Takéto príjemné letné počasie však už končí.

V nadchádzajúcom týždni nás totiž čaká premenlivé počasie, ktoré prinesie početné prehánky a búrky a okrem premenlivého počasia bude aj veľmi teplo. Teploty pôjdu vysoko nad hranicu +30 °C, no okrem toho, že bude aj teplo, tak bude aj vlhko a na pocit tak bude veľmi dusno.

Počasie pod vplyvom výškových níži

Premenlivé počasie, ktoré nás nadchádzajúci týždeň čaká bude mať na svedomí tlaková výš okolo ktorej bude do našej oblasti prúdiť teplý vzduch, no súčasne aj početné výškové tlakové níže, ktoré sa budú presúvať Európou a prinesú spomínané premenlivé počasie.