PRVÉ INFO: Sneh opäť zasype Slovensko budúci týždeň

Peter Minárik

Na severe majú snehu už akurát tak dosť, no budúci týždeň chystá ďalšiu výraznú nádielku, ktorá na severné Slovensko prinesie ďalšie desiatky centimetrov nového snehu.

Zimné počasie nás neopustí ani nasledujúce dni. V priebehu nedele zrážky postupne aj na severe ustanú. Počas pondelka sa naviac nad naše územie nasunie výbežok vyššieho tlaku vzduchu, ktorý prinesie v pondelok pomerne príjemné počasie.

Na našom území by malo v pondelok zavládnuť prevažne jasné až polooblačné počasie. V priebehu dňa však bude oblačnosť opäť pribúdať a počasie sa výrazne zhorší.

Tlaková níž prinesie veľkú nádielku

Od utorka sa postupne začne počasie na našom území zhoršovať. Od severozápadu totiž bude cez Poľsko, Česko a naše územie ďalej smerom nad Balkán a Grécko postupovať výrazná tlaková níž.

Keďže dorazí od severu a bude postupovať priamo cez naše územie smerom na juh, tak ovplyvní celé naše územie. Na celé územie prinesie zrážky. Pôjde prevažne o sneženie, ale to, či bude snežiť aj na západe ešte nie je celkom isté.

Všetko to totiž bude záležať od presnej polohy stredu tlakovej níže. Tá by totiž na juhozápad mohla vtiahnuť o čosi teplejší vzduch a tak by tu namiesto sneženia mohlo v nižších polohách pršať.

Na hory a na sever príde výdatná nádielka

Už teraz majú naše horské oblasti snehu pomerne dosť, no v priebehu budúceho týždňa tu pripadnú ďalšie desiatky centimetrov. 

Najviac snehu by malo opäť pripadnúť na severných a severozápadných návetriach. Tu by počas budúceho týždňa mohlo napadnúť ďalších 40 až 80 cm snehu. V nižších polohách to bude o čosi menej.

Predpoveď pre budúci týždeň teda očakáva pokračovanie sneženia na strednom a východnom Slovensku. Sneženie bude na severe aj výdatné. Na západe by taktiež malo snežiť, no miešať sa bude aj dážď, takže na cestách to vyzerá na poriadnu čľapkanicu. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd