PRVÉ INFO: Sneženie mieri na celé Slovensko. Snehová pokrývka napadne na viacerých miestach

Peter Minárik

Na naše územie mieri ďalšia vlna výraznejšieho sneženia. To dorazí už počas zajtrajšieho dňa a počas sneženia sa vytvorí snehová pokrývka hneď na viacerých miestach nášho územia a to aj v oblastiach, kde sneh ešte nenapadol.

Milovníci zimy sa môžu tešiť na ďalšiu vlnu sneženia. Príde už počas zajtrajšieho dňa a pri teplotách, ktoré sa budú pohybovať okolo nuly sa bude snehová pokrývka vytvárať na mnohých miestach nášho územia.

Prvý sneh prišiel v závere uplynulého pracovného týždňa predovšetkým do Bratislavy a na Záhorie. Tentoraz to vyzerá tak, že práve tieto oblasti snehová pokrývka minie a vytvorí sa na zvyšných miestach nášho územia.

Pripraviť sa musíte na výrazné zhoršenie počasia. Okrem sneženia sa totiž rozfúka aj veľmi silný vietor, pri ktorom sa budú vytvárať snehové jazyky a záveje.

Teplý front prinesie plošné sneženie

Zrážky začnú nad naše územie postupovať už v priebehu utorkového dopoludnia a v priebehu popoludnia sa postupne od severozápadu rozsneží na celom našom území.

V priebehu večerných hodín sa očakáva, že zrážky začnú naberať na intenzite. Najvýdatnejšie by malo snežiť medzi 17:00 až 21:00, kedy môže sneh pribúdať s rýchlosťou 1 až 2 cm za hodinu.

Sneženie sa očakáva na takmer celom území Slovenska, ale ako vidieť aj na mape, tak na krajnom západe, kde bude najteplejšie sa očakávajú postupne aj zrážky zmiešané, či kvapalné.

Napadne aj viac ako 15 cm snehu

Sneženie by na našom území malo ustávať až v noci z utorka na stredu, no nebude sa to týkať severného Slovenska, kde by malo snežiť aj naďalej.

V stredu ráno sa do bieleho dňa zobudia takmer všetci Slováci s výnimkou predovšetkým krajných, západných okresov. Najviac snehu napadne v Trenčianskom a v Žilinskom kraji v oblasti Malých Karpát, kde napadne aj okolo 15 cm snehu. Na zvyšku územia sa očakáva od 5 do 10 cm snehu.

V utorok bude pri snežení fúkať aj veľmi silný vietor a tak treba počítať s výskytom snehových jazykov a závejov. Viac o situácii vo vašom okrese nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd