PRVÉ INFO: V nedeľu dorazí výrazné sneženie

Peter Minárik

Naše územie čaká aj naďalej oblačné a sychravé počasie. Sever a horské polohy však zasiahne ďalšia vlna výdatného sneženia, ktorá môže priniesť aj okolo 20 cm čerstvého snehu.

Na naše územie sa chystajú ďalšie výrazné zrážky. V priebehu nedele by počasie na našom území mal začať ovplyvňovať oklúzny front, ktorý k nám prinesie zrážky.

Tie by mali byť prevažne dažďové. Od výšky 400 m n.m., vo východnej polovici nášho územia však aj nižšie pôjde o zrážky snehové. Na novú snehovú nádielku sa však môžu tešiť predovšetkým obyvatelia severného Slovenska.

Sneženie tu príde už v nedeľu s oklúznym frontom, no sneženie prejde do trvalejšieho charakteru. Naša oblasť sa totiž počas Silvestra dostane do chladnejšieho, vlhkého prúdenia, ktoré pre severné Slovensko zvykne prinášať výrazné snehové zrážky.

Nového snehu sa dočkajú predovšetkým obyvatelia Žilinského kraja. Na severných stranách hôr môže pripadnúť do konca roka až okolo 20 cm snehu. V polohách nad 400 m n.m. to bude prevažne okolo 5-10 cm.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd