PRVÉ INFO: V stredu a vo štvrtok dorazia búrky s krúpami

PRVÉ INFO: V stredu a vo štvrtok dorazia búrky s krúpami
Ľubomír Franko

Počasie v strednej Európe dnes ovplyvňuje rozsiahla tlaková výš, ktorá zabezpečuje aj do našej oblasti prílev teplého a vlhkého vzduchu od juhu. V stredu a vo štvrtok sa bude vzduch výraznejšie labilizovať a vrátia sa k nám silnejšie búrky. 

Už v noci na zajtra sa začne vzduch výraznejšie labilizovať. Prvé búrky sa objavia už v stredu ráno a to najmä v južnej polovici Slovenska, tie by však intenzívne byť nemali.

Ďalšie búrky nás čakajú v stredu v priebehu dňa a to najmä popoludní. Búrky by mali byť viazané najmä na hornaté oblasti a prinesú prívalové zrážky a ojedinele sa môže vyskytnúť aj krupobitie či silnejší nárazový vietor. 

Vo štvrtok nás čaká vlna intenzívnych búrok. Pred blížiacim sa studeným frontom sa bude vzduch výrazne labilizovať búrky začnú vznikať v hornatých oblastiach už dopoludnia. 

Ďalšia, výraznejšia vlna prehánok a búrok by ale mala doraziť vo štvrtok večer a v noci na piatok. Vtedy by sa mal nad naše územie postupne nasúvať studený front, ktorý by mal priniesť intenzívne frontálne búrky. Tie budú sprevádzané krupobitím ale už aj silnejším nárazovým vetrom. 

Informáciu budeme aktualizovať. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd