PRVÉ INFO: Víkend prinesie citeľné oteplenie a odmäk

Peter Minárik

V tomto mesiaci sa už sneženia nedočkáme. Sneženie, ktoré nás dnes zasiahlo vystrieda postupný odmäk.

Dnešný deň priniesol do niektorých oblastí nášho územia výraznejšie sneženie. To zasiahlo najmä stredné Slovensko, kde napadlo v niektorých oblastiach až 30 cm snehu. Počas nadchádzajúcich dní sa však začne postupne otepľovať.

Utorok a streda sa však budú niesť ešte v znamení chladnejšieho počasia. Maximálne denné teploty by sa mali pohybovať do +2 až +3 °C. Všetko sa to obráti v druhej polovici týždňa.

Nad západnú Európou sa dostane z Atlantiku tlaková níž a po jej prednej strane začne do našej oblasti prenikať od juhu teplejší vzduch. Vďaka nemu by mali rásť teploty a vrchol by mali dosiahnuť v sobotu, kedy budú stúpať až nad +10 °C.

Cez víkend nás taktiež čakajú ďalšie zrážky. V sobotu by malo na mnohých miestach pršať. Snežiť by malo výlučne len vo vysokých polohách. 

Druhá polovica týždňa tak prinesie výrazné oteplenie a odmäk, ktorý zasiahne sever aj hory.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd