PRVÉ INFO: Vo štvrtok hrozia búrky. Následne prídu mrazy

Peter Minárik

Počasie na Slovensku bude opäť búrlivé a nebezpečné. Tento týždeň sa môžu na našom území vyskytnúť búrky po ktorých prídu nebezpečné mrazy. Všetko to prinesie studený front, ktorý začne počasie ovplyvňovať vo štvrtok.

Prakticky od Veľkej noci máme na Slovensku veľmi chladné počasie za čo môže neustále severozápadné až severné prúdenie, ktoré je chladné. To k nám okrem chladného vzduchu prináša aj vlhkosť, ktorá má na príčine aktuálne pretrvávajúce sychravé počasie.

Aktuálne teploty sú na našom území pod hranicou dlhodobého teplotného normálu a takýto charakter počasia by mal na našom území mal pretrvávať aj počas nasledujúcich dní.

Štvrtkový front prinesie aj búrky

Počas nasledujúcich dní nás čaká mierne oteplenie, počas ktorého sa môžu teploty dostať aj nad hranicu +15 °C. Všetko sa však zmení vo štvrtok. To začne počasie od severozápadu ovplyvňovať studený front.

Ten k nám prinesie podľa aktuálnych predpovedí numerických modelov početné búrky, ktoré budú sprevádzané zosilnením zrážok a krúpkami.

Aktuálny výstupy numerických modelov počítajú s búrkami už od skorého rána, ale búrky by mali byť najvýraznejšie vo štvrtok popoludní.

Od piatka sa vrátia mrazy

Štvrtok bude na našom území búrlivý, ale nasledujúce dni prinesú ďalšie ochladenie, ktoré dá zabrať ovocinárom a poľnohospodárom.

Tí sa musia pripraviť na prízemné mrazy, ktoré sa očakávajú na celom našom území, avšak postupne sa pridajú aj mrazy vo výške 2 metrov. 

Už v noci na piatok sa môžu teploty dostať na +5 až -2 °C. Oveľa chladnejšie však bude počas víkendu, kedy sa môžu teploty dostať na +2 až -5 °C.

Takéto chladné počasie by malo na našom území zotrvávať aj na začiatku budúceho týždňa a teda nič nenaznačuje tomu, že nás čaká príjemné, jarné počasie. Vývoj deň po dni si môžete pozrieť TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd