PRVÉ INFO: Výdatné sneženie mieri na východ Slovenska

Peter Minárik

Nasledujúce hodiny sa počasie na našom území zhorší. Spolu s tým dorazí aj oteplenie, no to sa najmenej dotýka východného Slovenska, kde môže doraziť výdatnejšie sneženie.

Nasledujúce dni prinesú veľmi premenlivé počasie. Cez naše územie totiž budú postupovať jednotlivé frontálne vlny. Vývoj nasledujúce dni bude veľmi zaujímavý, nakoľko nás zasiahne dážď, mrznúci dážď a východ aj výdatnejšie sneženie.

Prvá frontálna vlna už zajtra

Počas štvrtkového večera začne počasie ovplyvňovať oklúzny front. Už podvečer sa na severozápade územia môže vyskytnúť slabšie sneženie, no v noci na piatok sa začnú zrážky presúvať celým našim územím.

Od severozápadu začne snežiť. Sneženie sa však na západnom a severozápadnom Slovensku pomerne rýchlo zmení na dážď. Treba však upozorniť, že nočné teploty sa budú pohybovať od +1 do -5 °C a tak sa na viacerých miestach môže tvoriť poľadovica. 

Na východ dorazia zrážky až v piatok ráno a pôjde prevažne o sneženie, ktoré by na krajnom východe malo prechádzať do trvalejšieho sneženia.

Druhá vlna v piatok

V piatok podvečer začne cez naše územie od severozápadu postupovať ďalší front, ktorý prinesie dážď. Ten môže aj namŕzať. Snežiť by malo od 1800 m n.m., no to sa netýka východného Slovenska, kde sa očakáva výdatnejšie sneženie.

Na východe môže napadnúť aj 15 cm

Východ Slovenska a to predovšetkým krajný východ, menovite okresy: Stropkov, Medzilaborce, Humenné, Snina, Vranov nad Topľou, Michalovce, Sobrance a z časti aj Trebišov čaká sneženie, ktoré v polohách od 300 m n.m. bude aj výraznejšie.

Teploty by sa mali pohybovať okolo nuly, a tak by sa mala vytvárať snehová pokrývka.

Sneženie tu dorazí v piatok ráno a trvať by malo až do sobotňajšieho rána. Za 24 hodín sa očakáva, že môže v tejto oblasti napadnúť 5 až 15 cm nového snehu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Zajtra
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Sobota
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Urban
Nedeľa
Prehánky, búrky
25 °C / 9 °C
Dušan
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd