PRVÉ INFO: Zajtra vo večerných hodinách dorazia od západu nad Slovensko búrky

Peter Minárik

Po veľmi chladnom víkende a upršanej nedeli nás čaká pomerne príjemný začiatok týždňa. Už zajtra sa však počasie opäť zhorší a vo večerných hodinách dorazia na naše územie búrky, ktoré by mohli byť aj výraznejšie.

Počas uplynulého víkendu zavládlo na našom území oblačné a počas včerajšieho dňa aj upršané počasie. Teploty, ktoré sa pohybovali prevažne pod hranicou +20 °C boli o 5 až 10 °C nižšie ako je na súčasnú ročnú dobu bežné.

Dnes sa počasie zlepší, ale príjemné počasie nevydrží príliš dlho. Už zajtra nás čaká ďalšie, výrazné zhoršenie počasia.

Večer prídu búrky

Počasie v našej oblasti bude v priebehu dnešného a zajtrajšieho dňa ovplyvňovať oblasť vyššieho tlaku vzduchu. Súčasne bude do našej oblasti od juhu prúdiť teplý vzduch, vďaka čomu teploty vystúpia oveľa vyššie ako počas víkendu.

Maximálne teploty by sa na našom území mali pohybovať v rozmedzí od +20 do +25 °C. V najteplejších lokalitách nášho územia budú teploty prekonávať aj hranicu +25 °C.

Už počas zajtrajšieho večera by sa však počasie na našom území malo zhoršiť. Cez naše územie by totiž mal začať postupovať studený front, ktorý prinesie búrky aj dážď.

Búrkový systém postúpi počas noci

V priebehu zajtrajšieho dňa začne cez našu oblasť pomerne rýchlo postupovať studený front. Na ňom by sa počas popoludnia a večera mali začať nad južným Českom a nad Rakúskom formovať búrky.

Tie by sa mali nad východnou polovicou Rakúska sformovať do línie na čele studeného frontu, ktorý budú postupovať smerom k nášmu územiu. Na nad naše územie by mali búrky doraziť okolo 22:00.

Pri príchode búrok treba počítať so zosilnením vetra. Samotné búrky budú okrem vetra prinášať výraznejší, no krátkodobý lejak a vysokú bleskovú aktivitu. Búrkový systém by sa od západu mal prehnať cez väčšinu Slovenska.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
25 °C / 8 °C
Lea
Zajtra
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Streda
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd