Prvé sneženie mieri na Slovensko. Pozrite si, kde všade bude snežiť

Peter Minárik

Na Slovensko mieri prvé sneženie aj do nižšie položených miest a obcí. Prvé sneženie sa objaví hneď v niekoľkých oblastiach, kde odštartuje tohtoročnú zimnú sezónu. Najviac snehu napadne na horách. Okrem sneženia nás čakajú aj mrazy.

Aktuálne počasie, ktoré na našom území zažívame, je prevažne oblačné až zamračené, no napriek tomu nadpriemerne teplé. Aj keď to tak nevyzerá, tak vo výškach do našej oblasti stále prúdi teplejší vzduch. Ten je však aj vlhký, čo sa práve prejavuje na hmly a nízkej oblačnosti.

Takéto jesenné počasie sa však už onedlho stane minulosťou. Do našej oblasti totiž mieri zásadná zmena počasia, ktorá zrazí teploty z dlhodobého nadpriemeru do teplotného priemeru.

Okrem ochladenia, ktoré so sebou prinesie mrazy v nočných hodinách a nutnosť začať kúriť na celom území Slovenska, sa niektoré oblasti dočkajú aj prvých snehových vločiek.

Mieri k nám prvý sneh

Nadchádzajúce hodiny sa začne počasie na našom území výrazne meniť. Zmenu prinesie presúvajúca sa tlaková níž, ktorá sa už zajtra bude presúvať cez naše územie nad Ukrajinu. Bude však plytká a zatiaľ veľa zrážok neprinesie. Tie sa očakávajú najmä vo štvrtok a potom v piatok, kedy sa už tlaková níž usadí nad Ukrajinou a do našej oblasti začne pumpovať chladný vzduch, vplyvom čoho sa začnú zrážky meniť z dažďových na snehové.