Ráno príde sneženie, ktoré sa rýchlo zmení na dážď

Peter Minárik

Naše územie sa aktuálne nachádza v studenom vzduchu, no to sa pomerne rýchlo zmení. Ako zima prišla, tak aj rýchlo odíde.

Zajtrajší deň bude oblačný, no už mierne iný ako ten dnešný. V priebehu rána začnú nad naše územie postupovať zrážky, ktoré budú súvisieť s blížiacim sa teplým frontom a práve ten preruší chladnejšie počasie na našom území.

Teplý front totiž prinesie nielen zrážky, ale aj teplejší vzduch. Ten sa začne hrnúť pomerne rýchlo a najskôr začne prúdiť vo výškach a až neskôr sa dostane do nižších polôh.

Najskôr teda začne na našom území snežiť, no pomerne rýchlo sneženie prejde do dažďa, ktorý môže byť aj výraznejší.

To, že teplý vzduch bude prúdiť najskôr vo výškach znamená aj to, že situácia môže byť na našom území aj nebezpečná a to najmä na severe. Teplý vzduch vo výškach spôsobí, že zrážky už začnú vypadávať vo forme dažďa, no pri zemi môže na severe ešte aj zajtra mrznúť. Kvapalné zrážky tak môžu na podchladenom zemskom povrchu namŕzať a vytvárať sa tak môže nebezpečná poľadovica.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd