Slovensko čaká ďalšie ochladenie. Teploty sa nedostanú nad +20 °C. V Tatrách bude snežiť

Peter Minárik

Slovensko čaká ďalšia vlna zrážok, ktorá prinesie ešte výraznejšie ochladenie. Vzduch, ktorý k nám bude prúdiť bude pôvodom z Arktídy a teploty sa prepadnú až pod hranicu +20 °C.

Začiatkom týždňa prišlo na našom území k výraznejšiemu ochladeniu. Od severu sa za studeným frontom prepadol do našej oblasti chladný vzduch. Tomu však nie je koniec a ďalšia vlna ochladenia nás ešte len čaká.

Po ďalšom ochladení to už bude na jesenné bundy a na horách sa bude treba už zimne obliecť. V Tatrách by totiž mohlo aj snežiť.

Teploty sa ešte dostávali nad hranicu +20 °C a v najteplejších lokalitách nášho územia sa nad túto hranicu môžu dostať aj dnes, ale už zajtra teploty nad túto hranicu nevystúpia.

Čaká nás ďalší front

Cez naše územie bude v priebehu dnešného dňa postupovať ďalší front. Ten začne počasie na našom území ovplyvňovať v priebehu dňa, pričom na viacerých miestach sa rozprší. Zrážky by však už nemali byť také výdatné ako na začiatku týždňa. Front sa totiž nebude vlniť a postúpi pomerne rýchlo.

Zároveň však tento studený front prinesie do našej oblasti ďalší vpád chladného vzduchu a nad výškou 2200 metrov sa očakávajú teploty pod nulou. Na hrebeňoch Tatier sa tak objaví sneženie.

Teploty sa opäť prepadnú

Aktuálne teploty, ktoré máme na našom území od začiatku týždňa sú v porovnaní s dlhodobým normálom o zhruba 5 °C nižšie ako je dlhodobý teplotný priemer. Po ďalšom ochladení sa ešte viac ochladí.

Dnešné maximálne teploty vystúpia na našom území na +15 až +21 °C, ale na severe nemusia teploty vystúpiť nad hranicu +15 °C. 

Zajtra už naplno pocítime mimoriadne studený vzduch a teploty počas dňa vystúpia na celom našom území len na +12 až +19 °C, čo sú na súčasnú ročnú dobu mimoriadne nízke teploty. V porovnaní s dlhodobým teplotným normálom budú zajtrajšie teploty o viac ako 10 °C nižšie.

Chladné počasie čaká naše územie aj v nasledujúcich dňoch a pridá sa viac zrážok.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd