Slovensko čakajú prvé horúčavy. Teploty vystrelia na +30 °C. Ukončia ich búrky

Peter Minárik

Naše územie čaká prvá vlna horúčav. Do našej oblasti bude prúdiť veľmi teplý vzduch, ktorý prinesie prvé tridsiatky. Veľmi teplé počasie ukončí presun studeného frontu s búrkami v priebehu týždňa,

Tak sme sa dočkali. Slovensko čakajú prvé horúčavy, no súčasne po nich aj prvé výraznejšie búrky. Už v týchto chvíľach začala v našej oblasti zmena, ktorá bude mať dopad na charakter počasia na našom území až do polovice tohto týždňa.

Teplý vzduch k nám bude prúdiť z oblasti Afriky, kde sa v týchto dňoch očakávajú až štyridsiatky. Za teplom však nemusíte cestovať do Egypta, postačia vám aj slovenské vodné plochy.

Teploty dosiahnu až +30 °C

Nad oblasťou Čierneho mora sa v týchto chvíľach nachádza výrazná tlaková výš, ktorá sa rozširuje až nad východnú Európu. Práve po zadnej strane tejto tlakovej výše, bude do našej oblasti prúdiť mimoriadne teplý vzduch.

Súčasne bude mať táto tlaková výš vplyv na počasie u nás a prinesie až do stredy slnečné počasie.

Teplé počasie zažívame už dnes, ale je to nič v porovnaní s tým, čo nás čaká. Už v pondelok teploty vystúpia na +22 až +28 °C, pričom v utorok bud ešte teplejšie. Na mnohých miestach Slovenska sa očakáva letný deň, čo je deň s teplotou nad hranicou +25 °C pričom na západnom Slovensku budú teploty atakovať až hranicu +30 °C.

V strede týždňa búrky

Veľmi teplé počasie nás čaká do polovice týždňa. V stredu začne počasie na našom území ovplyvňovať tlaková níž a s ňou súvisiaci studený front. Spočiatku nás ešte čaká teplý deň, ale postupne dorazia búrky.

Búrky by mohli byť lokálne aj výraznejšie a očakávajú sa na mnohých miestach nášho územia.

Slovensko tak má pred sebou mimoriadne teplé počasie, ktoré prinesie prvé tohtoročné tridsiatky. Druhá polovica týždňa však prinesie dážď a opäť výraznejšie zrážky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd