Slovensko čakajú stabilné letné dni a pomerne príjemné počasie

Peter Minárik

Na našom území dnes po búrlivej noci zavládlo pokojné a stabilné počasie. Charakter počasia by nasledujúce dni mal byť veľmi podobný. Zrážok bude málo, horúčavy zatiaľ nehrozia a počasie bude pokojné.

Prelom týždňov bol v našej oblasti búrlivý. Počas uplynulej noci postupoval cez naše územie studený front, na čele ktorého sa vytvárali výrazné búrky. Tie sa presunuli cez naše územie a prinášali silný vietor.

Za týmto studeným frontom začal do našej oblasti prúdiť chladnejší vzduch od severozápadu, vďaka čomu opäť klesli teploty na našom území. Súčasne zavládol pokojnejší charakter počasia, ktorý sa na našom území udrží.

Počasie bude pod vplyvom tlakovej výše

Do našej oblasti sa nasúva výbežok vyššieho tlaku, ktorý bude počasie na našom území ovplyvňovať niekoľko nasledujúcich dní. 

Výbežok tlakovej výše sa nad naše územie nasúva od západu a stred tejto tlakovej výše sa postupne presunie priamo cez naše územie.

Tlaková výš tak bude mať dominantný vplyv na počasie u nás počas nasledujúcich niekoľko dní. Čaká nás tak prevažne jasné až polooblačné počasie s ojedinelými prehánkami, či búrkami. Len v stredu môže byť na východe zrážok a búrok o čosi viac.

Teploty budú stúpať postupne

Počas nasledujúcich dní budú na našom území rásť teploty pomerne pomaly. Do konca pracovného týždňa nás čakajú teploty v intervale +24 až +30 °C.

V priebehu víkendu sa postupne dostaneme na zadnú stranu tlakovej výše a do našej oblasti tak začne prúdiť teplejší vzduch. Teploty tak pomaly začnú stúpať nad hranicu +30 °C. Stále však počasie bude pomerne stabilné.

Pred nami sú tak príjemné letné a relatívne pokojné dni.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Zajtra
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
11 °C / -2 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd