Slovensko zaliala voda. Pozrite si koľko napršalo

Ľubomír Franko

Slovensko zasiahli cez víkend a začiatkom tohto pracovného týždňa extrémne búrky. Tie prinášali najmä prívalové zrážky a nad niektorými oblasťami vydržali aj počas niekoľkých hodín.

Niet sa čomu čudovať, že sme zaznamenali aj mimoriadne zrážkové úhrny. Za spomenutie stojí Bratislava, ktorú vytopilo počas soboty. Len v priebehu niekoľkých hodín napršalo na oficiálnych staniciach aj viac ako 80 milimetrov zrážok, čo spôsobilo problémy v doprave ale aj materiálne škody.

V nedeľu sa k nám búrky opäť vrátili a zasiahli najmä stredné Slovensko a večer dorazili opäť na juhozápad. Najviac napršalo v obci Siladice na západe, kde napršalo až 71,7 mm. 

V pondelok zasiahli búrky viaceré miesta, no najintenzívnejšie boli na juhu východného Slovenska. Extrémna búrka sa podvečer prehnala obcou Buzica, kde voda zaplavila desiatky domov a dvorov. 

Za tieto 3 dni napršalo najviac v Jaslovských Bohuniciach, kde za 72 hodín spadlo až 137,2 mm. V južnejšie položenej obci Siladice spadlo 128,5 mm a v Senici napršalo 115,8 mm. 

Početné búrky nás čakajú ešte dnes, takto extrémne úhrny zrážok by už však priniesť nemali.

zdroj: Facebook - Bez Počasia / SHMÚ

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd