Slovenský raj sa po záplavách premenil na smetisko. Pozrite si fotky

Slovenský raj sa po záplavách premenil na smetisko. Pozrite si fotky
Hrabušice Ľubomír Franko

Intenzívne zrážky trápia počas novembra mnohé časti Slovenska. Po suchom lete a začiatku jesene nás zasiahli výraznejšie zrážky, ktoré však na povrch vyplavili aj to, čo by sme nechceli.

Mimoriadne zrážky, ktoré počas uplynulých týždňov zasiahli viaceré oblasti Slovenska spôsobili aj početné záplavy. Viaceré rieky stredného a východného Slovenska dosiahli počas daždivého obdobia v minulom týždni povodňové stupne.

Výnimkou nebola ani hladina rieky Hornád, ktorá 13. a 14. novembra dosahovala v Spišskej Novej Vsi úroveň 1. povodňového stupňa.

zdroj: SHMÚ
zdroj: SHMÚ

Okrem veľkej vody ale rieky priniesla iné problémy. Veľká voda totiž odplavoval odpadky, ktoré boli uložené v povodí rieky a následne ich odplavovala ďalej pozdĺž toku.

Odpadky sa hromadili najmä v Prielome Hornádu v Slovenskom raji. V ostrých zákrutách a roklinách sa smeti zadržiavali a hromadili.

Fotografie z Prielomu Hornádu po výdatných dažďoch rozhodne nie sú lichotivé ľudskému oku. Národný park, ktorého názvu je súčasťou slovo ,,raj", sa premenil skôr na smetisko. Fotky nájdete v priloženej galérii. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd