Sneh opäť zasype Slovensko. Pozrite si, či očakávať sneženie aj u vás a koľko napadne

Peter Minárik

Nad naše územie sa nasunulo ďalšie výrazné zrážkové pole, ktoré sa v nadchádzajúcich hodinách postará o výdatné zrážky na našom území, ktoré budú väčšinou snehové. Pozrite si, v ktorých oblastiach treba počítať s novou snehovou pokrývkou.

Z Balkánu prichádza nad naše územie ďalšie zrážkové pole, ktoré bude mať dominantný vplyv na počasie u nás v priebehu nadchádzajúcich hodín. Na novú snehovú pokrývku sa môžu tešiť na viacerých miestach nášho územia a to vrátane západného Slovenska.

Jediným miestom, kde sneh zrejme nenapadne je krajný juhovýchod a niektoré oblasti na juhu Banskobystrického kraja, kde môžu zrážky vyvolať ďalšie vzostupy vodných tokov.

Snežiť bude prakticky všade

Aktuálne leží hranica sneženia na našom území na úrovni okolo 400 m n.m., len v Banskobystrickom a v Košickom kraju lokálne až od 800 metrov. V priebehu večera sa však hranica sneženia zníži na úroveň okolo 200 m n.m., lokálne aj nižšie.

Spočiatku tak ešte v nižších polohách začne pršať, no pomerne rýchlo sa začne meniť dážď na sneženie a intenzita sneženia začne na severe a východe Slovenska akcelerovať.