Sneh sa bude stále topiť. Pršať bude aj na severe

Peter Minárik

Prelom rokov priniesol na naše územie výrazné oteplenie, ktoré dokonca lámalo rekordy. V teplom vzduchu sa budeme nachádzať ešte niekoľko hodín. Od pondelka sa začne na našom území ochladzovať.

Takýto prelom rokov nemá na našom území obdobu. Silvester priniesol veľmi vysoké teploty. V Bratislave sa teplota dostala až nad +16 °C, čím boli prepisované rekordy.

S teplým počasím začal aj nový rok, pričom veľmi teplo je na našom území aj dnes. Napríklad v Gabčíkove už teplota prekonala hranicu +13 °C a nad hranicou +10 °C sa pohybujú teploty na viacerých miestach nášho územia.

Vo výhľade je však už pomaly ochladenie, ktoré dorazí na naše územie už na začiatku týždňa. K výraznejšiemu ochladeniu však dôjde až v druhej polovici týždňa.

Začne k nám prúdiť chladnejší vzduch

V týchto chvíľach ešte stále prúdi do našej oblasti teplý vzduch od západu. Vplyvom neho stúpajú teploty na abnormálne hodnoty.

Do našej oblasti sa však začne dostávať chladnejší vzduch a to za studeným frontom, ktorý cez naše územie bude postupovať už v priebehu pondelka.

Prechod frontu veľa zrážok neprinesie. Vyskytnú sa najmä na severe, kde bude pršať aj vo vyšších polohách.

Výraznejšie ochladenie uprostred týždňa

Slovensko zasiahne výraznejšie ochladenie až v polovici týždňa. Cez naše územie postúpi ďalší studený front, za ktorým sa zintenzívni od severozápadu príliv chladného vzduchu.

Teploty budú klesať predovšetkým s blížiacim sa sviatkom Troch kráľov. Postupne budú pripomínať zimné hodnoty. Na severe budú teploty aj počas dňa klesať k nule. Nad nulou bude len v najteplejších oblastiach Slovenska.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 4 °C
Jarmila
Zajtra
Skoro jasno
25 °C / 8 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Občasný dážď
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
23 °C / 7 °C
Galina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd