Sneženie bude pokračovať. Mieria ku nám ďalšie zrážky. Koľko snehu ešte napadne?

Peter Minárik

Počasie aj počas dnešného dňa komplikuje dopravu na našich cestách. Sneženie sa vyskytuje na viacerých miestach, a to predovšetkým na severnom a východnom Slovensku. Sneženie ešte neustane. Pripadnú ďalšie centimetre nového snehu.

Po včerajšej kalamite na východe sa situácia v priebehu noci čiastočne zlepšila, no aj naďalej situáciu v niektorých oblastiach nášho územia komplikuje sneženie a silný vietor, ktorý vytvára na cestách snehové jazyky a záveje.

Navyše na Slovensku v noci začalo opäť snežiť a predovšetkým na severe a východe nášho územia pribudol nový sneh.

Za uplynulých 12 hodín napadol sneh predovšetkým na severe a východe, kde zrážkomerné stanice evidujú do 5 cm čerstvého snehu. Na Gemeri snežilo výrazne viac. Celková výška nového snehu sa pohybuje medzi 5 až 10 cm nového snehu.

Dnešné zrážky sa pomerne rýchlo prejavujú na snehovej pokrývke, ktorá rastie. Do našej oblasti totiž vpadol chladnejší vzduch, ktorý zrazil teploty. Aktuálne sa teploty pohybujú na celom našom území pod bodom mrazu.

Dnes nás navyše čakajú ďalšie zrážky, ktoré sa budú vyskytovať až do nočných hodín. Ktoré oblasti nášho územia tak ešte obdržia snehovú pokrývku?

Napadnú ďalšie centimetre

Vo vlhkom severozápadnom prúdení sa budú na našom území aj v nadchádzajúcich hodinách vyskytovať snehové zrážky. Tie sa môžu vyskytovať na celom území, ale najvýdatnejšie budú v Žilinskom kraji a na krajnom východe.

Snežiť by malo prestať až v noci a podľa aktuálnych dát by mohlo pripadnúť do 5 cm nového snehu, v horských oblastiach to môže byť aj viac.

Ako sme už spomínali, tak v priebehu noci sneženie ustane a od západu sa dokonca začne zmenšovať oblačnosť. Zajtra nás už čaká prevažne jasné až polojasné počasie bez zrážok.

Ďalšie zrážky by sa na našom území mali vyskytovať od stredy, kedy nás začne ovplyvňovať frontálne rozhranie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd