Sneženie dnes v niektorých lokalitách neustane. Napadnú ďalšie centimetre

Peter Minárik

Cez naše územie postupuje frontálny systém, ktorý prináša sneženie. To ráno ustane, ale v niektorých oblastiach nášho územia bude snežiť aj v priebehu dnešného dňa.

Uplynulé hodiny priniesli na naše územie sneženie, ktoré zasiahlo mnohé oblasti nášho územia, pričom jednoznačne najviac snehu zatiaľ pripadlo na severozápade územia.

V tejto oblasti a to predovšetkým v oblasti Malých Karpát spadlo od 5 do 10 mm zrážok, čo je po prepočte 5 až 10 cm snehu. Sneženie však pokrylo už aj mnohé ďalšie oblasti Slovenska.

V ranných hodinách bude sneženie od severozápadu postupne ustávať. Neustane však všade.

V priebehu dnešného dopoludnia sa ešte sneženie bude vyskytovať predovšetkým na krajnom východe, kde bude doznievať zrážková činnosť spojená s prechodom studeného frontu.

Výraznejšie sneženie sa očakáva aj na severozápade územia, keďže naše územie sa po prechode nočného studeného frontu ocitne v chladnejšom a vlhšom prúdení.

V tomto prúdení sa budú vytvárať zrážky, ktoré zasiahnu predovšetkým severozápadné regióny Slovenska a to konkrétne Žilinský a čiastočne aj Trenčiansky kraj.

V týchto oblastiach preto počas celého dnešného dňa počítajte s výskytom snehových prehánok alebo občasného sneženia. Tie by mohli priniesť okolo 5 cm nového snehu.

Zvyšné oblasti nášho územia zatiaľ ostanú bez sneženia, ale to sa zmení už nasledujúcu noc, kedy cez naše územie začne postupovať ďalšie zrážkové pole spojené s presúvajúcou sa tlakovou nížou cez strednú Európu. V noci sa tak opäť na Slovensku rozsneží.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd