Sneženie komplikuje situáciu na cestách. Uzatvárajú sa horské priechody

Veronika Sádovská

Počas dnešného dňa po prvýkrát počasie pripomína prichádzajúcu zimu. Sneženie už postupuje Slovenskom a postupne komplikuje dopravu.

Ochladenie, ktoré sme  na mnohých miestach pocítili už aj včera, dnes pokračuje. A prináša so sebou aj prvé sneženie. ktoré začalo aj komplikovať situáciu na cestách.

Ak ste ešte neprezuli, urobte tak čo najskôr. Hlavne v severných a východných okresoch Slovenka. Sneženie sa presúva našim územím a polícia už začala uzatvárať horské priechody.

Motoristi dávajte si veľký pozor na cestách. Ak sa chystáte cez priechod Horské Sedlo tak úsekom Úhornianske sedlo - Krásnohorské Podhradie už neprejdete. Tento priechod uzavreli všetku dopravu.

Ďalšie priechody, ktoré sú uzavreté, sú zatiaľ len pre väčšie autá - Šútovce pre autá nad 10 metrov a Príslop pre autá nad 12 metrov.

Rovnako si dávajte pozor aj na silný dážď v okolí Žiliny, kde je znížená viditeľnosť pod 10 metrov. Aj na v iných oblastiach, kde sneží, prší alebo je hmla zvýšte opatrnosť za volantom.

Situáciu na cestách budeme sledovať a článok aktualizovať. Ak chcete vidieť predpoveď pre vaše mesto, nájdete ju tu alebo si môžete pozrieť aj náš  radar  a sledovať aktuálnu situáciu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd