Sneženie prichádza na Slovensko. Kde a koľko napadne?

Peter Minárik

K nášmu územia sa blíži frontálny systém, ktorý v nadchádzajúcich hodinách bude v dominantnej miere ovplyvňovať počasie na našom území. Sneženie sa očakáva na takmer celom Slovensku.

Nasledujúce hodiny a dni budú na našom území zasnežené. Počasie totiž začne ovplyvňovať frontálny systém a následne sa dostaneme do studeného, severozápadného prúdenia.

Sneží už v týchto chvíľach v oblasti Českej republiky. Sneženie sa vyskytuje aj v Nemecku, v Poľsku, či v Rakúsku a v podvečerných hodinách sa dostane aj na naše územie.

Sneženie dorazí po 15:00 do krajných severozápadných okresov z Moravy, pričom v priebehu večera sa rozšíri nad väčšinu severozápadného a západného Slovenska. Do polnoci by malo snežiť už na celom západnom a strednom Slovensku.

V skorých ranných hodinách by už malo snežiť na celom našom území a v ranných hodinách začne sneženie od severozápadu postupne ustávať. 

Snežiť však počas zajtrajšieho dňa neprestane. Naďalej sa budeme nachádzať v studenom severozápadnom prúdení, v ktorom sa budu vytvárať snehové zrážky a to predovšetkým v Žilinskom kraji.

Ďalšia vlna sneženia pritom nenechá dlho na seba čakať a mala by doraziť opäť v noci zo stredy na štvrtok od severozápadu.

Sneženie, ktoré už o chvíľu začne na našom území prinesie v nadchádzajúcich hodinách niekoľko centimetrov nového snehu, vrátane Bratislavy a najnižších polôh.

V našom hlavnom meste napadne 3 až 4 cm nového snehu. V severozápadnej polovici územia okolo 5 cm nového snehu, pričom v Trenčianskom a v Žilinskom kraji môže nepadnúť cez 5, ojedinele až 10 cm nového snehu.

Najmenej snehu sa očakáva na krajnom juhozápade, na východe Banskobystrického kraja, na Spiši a na Gemeri. Mapu očakávanej snehovej pokrývky do zajtrajšieho rána nájdete pod článkom.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd