Sneženie sa očakáva až budúci týždeň. Kde dorazí ?

Sneženie sa očakáva až budúci týždeň. Kde dorazí ?
Peter Minárik

Máme za sebou prvý sneh, ktorý zavítal aj do tých najnižších polôh. Ďalšia vlna sneženia je na našom území možná už v prvej polovici budúceho týždňa, no nezavíta do všetkých kútov Slovenska ako tomu bolo na začiatku tohto týždňa. 

Začiatok decembra priniesol na naše územie ochladenie a spolu s ním aj vlnu sneženia, ktoré zavítalo aj do nížin. Severné Slovensko muselo na sneh čakať až do utorka, no napokon sa dočkali všetky oblasti nášho územia.

Nasledujúce dni nám sneženie nehrozí. Počasie sa totiž dostane pod kontrolu rozsiahlej tlakovej výše, ktorú nemeckí meteorológovia nazvali Sarena a tá bude počasie aj u nás ovplyvňovať do konca pracovného týždňa.

Tlaková výš prinesie spočiatku prevažne slnečné počasie, no postupne slnko vystriedajú hmly a nízka oblačnosť.

Bude naďalej mrznúť

Teploty by počas dňa pri slnečnom počasí mohli stúpať aj nad hranicu +5 °C, no na miestach, kde sa udrží hmla alebo nízka oblačnosť sa budú teploty pohybovať pod bodom mrazu.

Pod bod mrazu by teploty mali klesať aj počas noci a v dolinách a v kotlinách sa môžu teploty dostať aj k -10 °C.

Sneženie príde na začiatku týždňa

Podľa aktuálnych vyhliadok to vyzerá tak, že ďalšia vlna zrážok dorazí na naše územie na začiatku budúceho týždňa.

To by mal začať postupovať studený front, ktorý prinesie väčšinou dážď, len do vyšších polôh sneženie, no už v pondelok sa bude ochladzovať a očakáva sa, že už v utorok sa sneženie očakáva v severných regiónoch Slovenska.

Aj vyhliadka na ďalšie dni počíta s tým, že snehové zrážky by sa mali vyskytovať predovšetkým v severných regiónoch Slovenska. Ďalšia vlna ochladenia sa očakáva niekde okolo polovice decembra.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd