Sneženie sa vráti a cez víkend aj celodenné mrazy

Peter Minárik

Nadchádzajúce hodiny nás čaká citeľná zmena počasia. Studený front, ktorý cez naše územie postúpi prinesie návrat zimného počasia.

Po jarných dňoch, ktoré prinášali teplotu až nad hranicu +15 °C nás čaká citeľná zmena v charaktere počasia. Chladnejšie počasie by malo zotrvať do začiatku budúceho týždňa.

O zmenu sa postará studený front

Počas štvrtkového večera začne cez naše územie postupovať studený front. Večer tak začne na mnohých miestach nášho územia pršať. V noci na piatok sa začnú meniť dažďové zrážky na kvapalné.

Snežiť bude najskôr na horách, no do piatkového rána by postupne mala hranica sneženia poklesnúť na severe aj do nižších polôh. 

Sneh však napadne predovšetkým na horách. Na severe napadne v mestách a v obciach maximálne poprašok, prípadne pár cm.

Výraznejšie bude ochladenie

Studený front síce prinesie aj zrážky, no oveľa zaujímavejšie bude ochladenie, ktoré bude výrazné.

Ochladiť by sa malo o zhruba 10 °C. Už v piatok vystúpia maximálne denné teploty len na 0 až +6 °C. O čosi teplejšie by mohlo byť na juhu, kde môže byť až +10 °C, no v noci na sobotu prituhne.

V piatok sa totiž od severu nad našu oblasť nasunie výbežok vyššieho tlaku, okolo ktorého k nám od severovýchodu prenikne veľmi studený vzduch. V noci na sobotu a v sobotu ráno tak pri vyjasnení budú teploty klesať na -5 až -11 °C, no v dolinách a v kotlinách budú klesať až pod -15 °C.

Sobotňajšie denné teploty vystúpia maximálne na -1 až +4 °C, no na severe bude len od -4 do 0 °C. Sever tak čaká celodenný mráz. 

Oteplenie príde na začiatku týždňa.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
25 °C / 8 °C
Lea
Zajtra
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Streda
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd