Sneženie v noci opäť prinesie biele ráno. Snežiť bude aj zajtra

Peter Minárik

Počas nasledujúcej noci čaká naše územie opäť sneženie. Sneženie dorazí od severozápadu a opäť prinesie ďalšie centimetre nového snehu. Sneh napadne na viacerých miestach.

Po mimoriadne mrazivej noci, ktorá priniesla na naše územie uplynulú noc teploty aj pod -25 °C nás čaká ďalšia chladná noc. Teploty ba však mali byť už vyššie ako počas včerajšieho dňa.

Dnešné teploty by mali klesať na -3 až -10 °C, no na severe a východe môže byť až do -15 °C. V dolinách a v kotlinách by ortuť teplomera mohla poklesnúť aj k -20 °C. Chladno bude najmä na severovýchode.

Poklesu teplôt v iných častiach nášho územia zabráni oklúzny front, ktorý začne počasie na našom území ovplyvňovať počas noci a prinesie sneženie.

Sneženie sa už v týchto chvíľach vyskytuje v oblasti severozápadného Slovenska, pričom ďalšia vlna sneženia dorazí po polnoci.

Postupne sa rozsneží na mnohých miestach v severozápadnej polovici Slovenska a snežiť by malo aj na západe nášho územia.

Sneženie by malo ustávať počas zajtrajšieho dopoludnia a za noc a ráno prinesie niekoľko centimetrov nového snehu, pričom napadnutý sneh sa bude veľmi dobre držať vplyvom mínusových teplôt.

Najviac snehu by malo napadnúť v Žilinskom kraji, na severozápade Banskobystrického kraja a na severe Trenčianskeho kraja, kde do poludnia pripadne 3 až 7 cm nového snehu, no na horách sa výška nového snehu bude pohybovať aj cez 10 cm. Výšku nového snehu nájdete na mape pod článkom.

Sneženie však neskončí ani v utorok. Očakáva sa, že v utorok vo večerných hodinách dorazí na naše územie od severozápadu ďalšia vlna sneženia. Toto sneženie môže byť výdatnejšie, no zrejme posledné pred nastupujúcim oteplením.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd