Sneženie zajtra zavíta do nižších polôh. Kde môže napadnúť ?

Peter Minárik

Pred nami je prvý záchvev zimy. Zima sa pripomenie, že sa blíži i keď zimné počasie bude na severe prevládať len niekoľko hodín.

Do našej oblasti začal od severu prenikať studený vzduch. Ten prinesie na naše územie zimnejšie počasie. Teploty sa dostanú do podpriemerných hodnôt, v noci prídu mrazy a na severe sa aj v nižších polohách objaví sneh.

Dnes bude snežiť zatiaľ len na horách, no zajtra sa už hranica sneženia dostane na 900 m n.m. a počas popoludnia bude klesať na 500 m n.m. V noci na štvrtok dokonca hranica sneženia poklesne na severe aj do najnižších polôh. 

V stredu a vo štvrtok sa najmä v Žilinskom a v Prešovskom kraji budú vyskytovať snehové prehánky alebo slabé sneženie. Výraznejšie bude snežiť na horách.

Tu môže napadnúť aj okolo 30 cm snehu. V nižších polohách pod 900 m n.m. sa očakáva, že napadne od poprašku do max. 3-4 cm. 

Zasneží na Kysuciach, Orave, Liptove, Horehroní, Turci, ale aj na Spiši. Kde sa aktuálne očakáva sneh, nájdete na mape pod článkom.

Ak sa teda nachádzate v týchto oblastiach alebo tam cestujete, tak na cestách buďte opatrní.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd