VIDEO: Sneženie zasypáva sever Slovenska. Snežiť bude aj počas noci

Peter Minárik

Počasie na našom území aj naďalej ovplyvňuje tlaková níž, ktorá k nám prináša vlhkosť, ktorá na našom území spôsobuje povodne. Vo vyšších polohách však sneží a snehová pokrývka pomerne rýchlo pribúda. Snežiť bude až do rána.

Počasie na našom území je pod vplyvom rozsiahlej tlakovej níže okolo ktorej sa obtáča rozsiahle zrážkové pole, ktoré prináša zrážkovú činnosť. Tá k nám naďalej prináša zrážky.

Súčasne však okolo tejto tlakovej níže prúdi do našej oblasti chladnejší vzduch v dôsledku čoho poklesla hranica sneženia. V týchto chvíľach sneží najmä na severe územia.

Sneh zasypáva predovšetkým Vysoké a Nízke Tatry. Na Lomnickom štíte leží už 37 cm a na Chopku 7 cm, pričom sneh pribúda. Dnes však snežilo aj mimo Tatier.

Vlna sneženia sa na severe nášho územia očakáva až do zajtrajšieho rána. Snežiť prestane súčasne s ustávajúcim výdatným dažďom.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd