Snežiť bude až do večera. Kedy sa dočká aj západ ?

Peter Minárik

Posledný novembrový víkend priniesol na naše územie snehové zrážky. Biely víkend je na takmer celom východnom Slovensku a na väčšine severného Slovenska. Zvyšné oblasti sú zatiaľ bez snehu.

Inverzný charakter počasia v uplynulých dňoch prerušil príchod studeného frontu. Ten postúpil v piatok nad naše územie od severu a priniesol zrážky a ochladenie.

V priebehu víkendu sme zostali v chladnejšom a vlhšom vzduchu v ktorom sa vytvárali jednotlivé zrážkové polia, ktoré postupovali nad naše územie.

Prvé zrážkové pole dorazilo včera v noci a oveľa výraznejšie, po ktorom sa zobudili viaceré oblasti východného a severného Slovenska do zasneženej nedele prišlo počas uplynulej noci.

Zrážky sa vyskytujú ešte aj teraz na našom území a budú sa až do večera. Veľa snehu už však nenapadne, ba skôr pravý opak. Sneh sa bude topiť, nakoľko teploty budú stúpať nad bod mrazu.

Zatiaľ čo severné a východné oblasti už zasiahlo prvé sneženie, tak zvyšné regióny zatiaľ na prvý sneh čakajú. Aj to sa však môže zmeniť už nasledujúci týždeň.

Počasie totiž v strede týždňa prevezme pod kontrolu tlaková níž nad Jadranom, ktorá sa bude vypĺňať a po jej prednej strane bude do našej oblasti prúdiť teplejší a vlhší vzduch. Ten prinesie oteplenie, ale ešte predtým dorazí nad naše územie zrážkové pole, ktoré sa najskôr dostane do chladnejšieho vzduchu.

Aktuálne predpovede naznačujú, že v priebehu štvrtka do našej oblasti od juhozápadu postúpi zrážkové pole a postupne sa na našom území rozsneží. Sneženie zasiahne mnohé oblasti západného Slovenska a to vrátane Bratislavy.

Postupne sa však bude do našej oblasti dostávať teplejší vzduch a tak zrážky začnú prechádzať do kvapalných. Na západe teda prípadný sneh vydrží len zopár hodín, ale prvé snehové vločky by sa tu budúci týždeň mali objaviť taktiež.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd