Snežiť začne podvečer. Do rána napadne sneh

Peter Minárik

Tlaková níž, ktorá aktuálne prináša na naše územie veľa oblačnosti a zrážok bude počasie u nás ovplyvňovať až do zajtrajšieho dňa. Počas dnešného dňa sa však začne ochladzovať a zrážky začnú prechádzať do snehových.

Nad naše územie mieri ďalší prílev studeného vzduchu. Ten sa nad našu oblasť začne dostávať počas popoludnia a spolu s ním začne klesať hranica sneženia. 

Krátko popoludní sa bude hranica sneženia pohybovať na severe na výške približne 800 až 900 m n.m.

V priebehu večera sa hranica sneženia na Orave, či na severe Spiša dostane aj do najnižších polôh a od severu začne naďalej klesať.

O polnoci by už malo snežiť na Kysuciach, Orave, Liptove, Turci, Spiši, Šariši, či na severovýchode nášho územia. 

V týchto oblastiach sa začne vytvárať snehová pokrývka, nakoľko teploty sa budú pohybovať od 0 do -2 °C a budú ďalej klesať.

Skoro ráno by už malo snežiť aj na Považí, na Záhorí, v okolí Košíc, Humenného, ale aj v oblasti Bratislavy.

 

V našom hlavnom meste by malo snežiť predovšetkým v Dúbravke, v Lamači, v Karlovej Vsi, či na Kolibe. Postupne sa však snehové vločky budú do dažďa miešať aj v ďalších oblastiach hlavného mesta.

Sneženie sa v utorok ráno dostane na celé územie s výnimkou východnej časti Podunajskej nížiny, Banskobystrického kraja a do Východoslovenskej nížiny.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd