Stred týždňa prinesie ďalšiu dávku zrážok. Aké počasie nás čaká?

Zuzana Macháčová

Počasie nad Európou ovplyvňuje rozsiahla oblasť nízkeho tlaku vzduchu so stredom nad Nórskym morom. S ňou sú spojené jednotlivé frontálne systémy, ktoré sa presúvajú cez strednú Európu na východ až severovýchod. 

Dnes nás čaká od juhozápadu prechod hlbokej tlakovej níže, ktorá prinesie ďalšiu dávku zrážok. Spolu s oblačnosťou a zrážkami sa k nám od juhozápadu dostane aj teplejší vzduch. Ten vyženie teplotu na juhu až do +10 °C.

Zrážky sa cez Slovensko presúvali najmä v noci. Najvýdatnejšie boli na strednom a východnom Slovensku. 

Na východe z rána naprší okolo 25 mm a v niektorých okresoch najmä severného, stredného a častiach východného Slovenska, sa pripravte na výdatné sneženie od výšky 400 až 600 m. Nad pásmom lesa sa pridá aj búrlivý vietor s krátkodobými nárazmi nad 110 km/h. Ten spôsobí snehové jazyky a záveje. 

Bude potrebná trpezlivosť

Dnes ráno sa na strednom a severnom Slovensku, ale aj na Gemeri a Spiši, vyzbrojte trpezlivosťou, pretože hrozí snehová kalamita. Taktiež sa rozfúka silnejší vietor. 

Na západe bude prevládať oblačné až zamračené počasie, ale niekde aj hmlisté. Počas dňa sa však oblačnosť zmenší. Zrážky sa vyskytnú len ojedinele. Teplota vystúpi na +4 °C až +8 °C.

Na strednom Slovensku bude prevažne oblačné až zamračené počasie. Miestami sa môže vyskytnúť aj dážď, ale neskôr zrážky budú ubúdať. 

Aj na východnom Slovensku bude pochmúrne. Tiež sa môže vyskytnúť výdatnejší dážď. Sneh môžeme očakávať až od stredných polôh. Počas dňa, ale zrážky ubudnú a lokálne sa zmenší aj oblačnosť. Teplota +6 °C až +10 °C, na Spiši okolo +2 °C. 

Počasie v horských oblastiach

Horské oblasti počas noci dostali snehovú nádielku. Cez deň sa zrážky vyskytnú len ojedinele.

Pozor, dnes bude veterno. Vo výške 1 500 m bude teplota do -3 °C. Slnko dnes vykuklo o 7:37 h a zapadne o 16:25 h. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd