Streda bude veľmi teplá. Vo štvrtok sa citeľne ochladí

Peter Minárik

Do našej oblasti mieri ďalší studený front. Pred ním k nám zajtra vyvrcholí prílev teplejšieho vzduchu. Štvrtok prinesie zásadnú zmenu počasia.

Včera cez naše územie postúpil studený front, ktorý sa postaral aj o búrky. Tie boli výrazné najmä v Podunajskej nížine. Za studeným frontom k nám obvykle vpadne chladný vzduch, no dnes sa príliš neochladilo. V porovnaní so včerajším dňom boli síce teploty nižšie, ale stále bolo mimoriadne teplo.

Streda prinesie na naše územie opäť veľmi teplé počasie. Maximálne teploty pôjdu na +23 až +28 °C. Ak tieto teploty porovnáme s dlhodobým normálom, tak zistíme, že aj zajtrajšie teploty budú vysoké a až o 8-10 °C vyššie ako je normál.

Zmena však príde už vo štvrtok. V ranných hodinách sa nad naše územie nasunie studený front, ktorý prinesie na mnohé miesta nášho územia dážď. Dážď by však nemal byť príliš výrazný a zrážkové úhrny by sa mali pohybovať zväčša do 5 mm, čo však bude výrazné je ochladenie.

V porovnaní so stredou sa vo štvrtok ochladí aj o viac než 10 °C.

Maximálne teploty by mali vo štvrtok vystúpiť len na +13 až +19 °C. Teplejšie môže byť ešte na juhu a juhovýchode.

Štvrtok tak prinesie zmenu a ochladenie a zrážky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd