Studené počasie zatiaľ zotrvá, no vyjasní sa

Peter Minárik

Chladné počasie nás tak skoro neopustí. Podľa predpovede na nasledujúce dni treba na našom území aj naďalej očakávať teploty, ktoré sa budú pohybovať pod hranicou dlhodobého normálu. V priebehu týždňa sa však aspoň vyčasí.

Cez víkend sa do našej oblasti dostal studený vzduch, ktorý na naše územie priniesol opäť mimoriadne nízke teploty a predovšetkým návrat zimného počasia. To zasiahlo najmä východ nášho územia, kde situáciu strpčoval silný vietor a situáciu neuľahčovalo ani sneženie. Na mnohých miestach sa vytvárali snehové záveje a na juhovýchode dokonca vyhlásili snehovú kalamitu.

Aj v priebehu utorka bude na východe nášho územia snežiť a zrážky sa môžu objaviť aj v oblasti stredného Slovenska, no nebudú veľmi výrazné. Od zajtra sa pritom začne počasie zlepšovať.

V studenom vzduchu aj naďalej

Do našej oblasti sa stále dostáva chladný vzduch od severu. Ten pumpuje do našej oblasti rozsiahla oblasť vysokého tlaku vzduchu, ktorá sa nachádza nad východným Atlantikom. 

Od stredy vyčasenie

Nad západnou Európou sa v priebehu zajtrajšieho dňa sformuje samostatná tlaková výš, ktorá začne postupovať cez Alpy a strednú Európu smerom k východu. Vďaka takémuto postupu tlakovej výše sa môžeme tešiť na zmenšenú oblačnosť bez zrážok. 

V stredu by na našom území mala panovať ešte prevažne polooblačná až oblačná obloha, no od štvrtka až do soboty sa môžete pripraviť na celom území na prevažne jasné počasie.

V studenom vzduchu až do víkendu

Teploty budú nasledujúce dni na našom území pod hranicou dlhodobého normálu. Maximálne teploty by sa mali pohybovať do +5°C a od štvrtka už teploty pôjdu aj nad túto hranicu, no stále sa maximálne teploty budú pohybovať do +10°C. Očakávané teploty tak na našom území v porovnaní s dlhodobým normálom budú teplotne podpriemerné. Nad dlhodobý priemer pôjdu až počas víkendu.

Postupné otepľovanie

Teploty by na našom území mali postupne každým dňom rásť. V nedeľu by už maximá na juhu mohli dosiahnuť hranicu +10°C a v priebehu budúceho týždňa by sa teploty mali dostať už nad hranicu +10°C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd