FOTO: Tento bizarný oblak vzbudil veľký rozruch medzi ľuďmi. O čo išlo?

Veronika Salayová

Dlhý úzky oblak s pazúrovitým útvarom na spodnom konci sa objavil nad Lazy Mountain v Aljaške. Oblak svojím nevšedným tvarom vzbudil veľký rozruch medzi obyvateľmi. 

Veľmi netypický až podivný oblak vyvolal rozruch, u niektorých aj strach, po tom, ako ho zachytili v Lazy Mountain na Aljaške. Do vyšetrovania sa zapojila dokonca aj polícia.

Obrázky tohto útvaru na oblohe po zverejnení na sociálnych sieťach vyvolali búrlivú diskusiu o tom, čo by mohlo byť príčinou jeho vzniku.

Názory ľudí boli rozdielne a špekulácie siahali od havárie lietadla, cez erupcie sopky až po UFO padajúce z neba, a dokonca sa objavili aj názory týkajúce sa použitia zbraní ohľadom vojnového konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou.

Tieto dohady ohľadom zvláštnej formácie oblaku pritiahli takú pozornosť, že Aljašská štátna polícia a Aljašské záchranné koordinačné centrum začali v tejto veci vyšetrovanie.

Do oblasti vyslali vrtuľník, ten však nenašiel žiadne známky toho, že by došlo k zrúteniu lietadla. Aljašská štátna polícia uviedla, že v tejto súvislosti sa neobjavili žiadne správy o podozrivých aktivitách v oblasti.

Vysvetlenie je prosté

Nakoniec úrady vydali vyhlásenie, o čo v skutočnosti zrejme šlo. „Fotografie a videá ukázali kondenzačné stopy z komerčného lietadla v kombinácii s vychádzajúcim slnkom, čo spolu spôsobilo jedinečný atmosférický pohľad,″ uviedla štátna polícia. 

V tejto oblasti v čase, kedy vznikli fotografie, letelo komerčné lietadlo. Policajti kontaktovali toto lietadlo, aby sa uistili, či let prebehol v poriadku. Piloti hlásili normálny let bez akýchkoľvek komplikácií.

Štátna polícia ukončila akékoľvek špekulácie a tento zvláštny oblak označila ako stopu lietadla vo svetle východu slnka. 

Zdroj: AlertaGeo
Zdroj: AlertaGeo

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd