Začiatok týždňa bude pochmúrny s občasnými zrážkami. Postupne sa bude otepľovať

Veronika Salayová

Máme pred sebou ďalší pracovný týždeň a mnohých zaujíma, na aké počasie sa máme tento týždeň pripraviť. Čaká nás premenlivé, oblačné a miestami aj upršané počasie, vo vyšších polohách aj so snehom. Dobrou správou je, že postupne sa bude otepľovať.

Apríl priniesol na naše územie výrazné ochladenie a do mnohých oblastí aj sneženie. Sneh napadol napríklad aj v Bratislave či na viacerých miestach Podunajskej nížiny ako napríklad v Komárne a okolí.

Na našom území bude naďalej začiatkom týždňa pretrvávať chladnejší charakter počasia, avšak teploty budú postupne každým dňom stúpať. Teplé a slnečné počasie však do stredy nečakajte. 

Dnešok prinesie chladné a oblačné počasie s maximálnymi teplotami do +10 °C. Ojedinele sa dnes môžu objaviť aj slabšie zrážky, vo vyšších polohách na severe Slovenska aj snehové. 

Občasné prehánky, výnimočne aj búrky

Utorok prinesie podobné počasie ako dnešok s tým rozdielom, že utorok môže byť veterný. Bude zväčša zamračené s občasnými prehánkami a počas noci môže opäť mierne nasnežiť. Cez deň však vystúpia teploty už o niečo vyššie s maximálnymi teplotami okolo +14 °C.

Stred pracovného týždňa bude opäť teplejší. Teploty môžu vystúpiť až do +18 °C, ale najmä na severe sa môžu objaviť ďalšie prehánky,  vo vysokých polohách aj sneženie. Výnimočne sa môžu objaviť v tento deň aj búrky. 

Vo štvrtok bude prílev teplého vzduchu na naše územie už citeľnejší, avšak naďalej bude panovať premenlivé a oblačné počasie s občasnými zrážkami. 

Pracovný týždeň tak bude premenlivý, zväčša oblačný s občasnými prehánkami, avšak bude každým dňom o pár stupňov teplejšie a počasie tak bude čoraz viac pripomínať jar. 

Viac o vývoji počasia na nasledujúce dni nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Zajtra
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Oblačno
20 °C / 3 °C
Hermína
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd