Tento týždeň sa ochladí. Na aké počasie sa treba pripraviť?

Veronika Salayová

Tento týždeň sa bude niesť v premenlivom charaktere počasia, pričom teploty budú každým dňom klesať o čosi nižšie. Výraznejšie ochladenie nás čaká ku koncu týždňa.

Cez našu oblasť postupuje zvlnený studený front a za ním sa od severozápadu rozšíri do našej oblasti výbežok tlakovej výše. Za ním od severu postúpi studený front
spojený s tlakovou nížou, ktorý v polovici týždňa prinesie na naše územie výraznejšie ochladenie. 

Tento týždeň vysoké horúčavy nečakajte, skôr sa pripravte na chladnejší charakter počasia, pričom počítať treba aj s prehánkami a občasnými búrkami. 

Najteplejší deň tohto týždňa bude dnešok, kedy sa teplota ešte môže vystúpiť na +29 °C, a to najmä popoludní na západe Slovenska.

Dnes bude prevládať skôr zamračené a oblačné počasie a zrážky sa očakávajú skôr vo východnej polovici nášho územia, pričom hrozia aj búrky. Pri búrkach vietor zosilnie a môže spadnúť miestami až 30 mm zrážok.

Čaká nás ochladenie

Utorok prinesie viacej slnka a menej prehánok, pričom teploty najvyššie vystúpia na +28 °C. Zmena počasia nastane v priebehu stredy, kedy prichádzajúci front prinesie pokles teplôt a ďalšie zrážky a búrky. Vo štvrtok sa tak zobudíme do citeľne chladnejšieho rána.

Teploty vo štvrtok vystúpia od +18 do +25 °C, treba však počítať s daždivým počasím. Nočné teploty poklesnú na +12 až +5 °C, pričom v dolinách a v kotlinách môže byť ešte chladnejšie. Záver pracovného týždňa prinesie teploty okolo +20 °C, čo je pod hranicou dlhodobého teplotného normálu. 

Tento týždeň sa tak z horúceho leta prehupneme skôr do teplého jesenného počasia, čomu zodpovedá aj aktuálny dátum, keďže vo štvrtok začína meteorologická jeseň.

Viac o vývoji počasia na našom území nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd