Teploty budú stúpať: Čakajú nás slnečné dni

Teploty budú stúpať: Čakajú nás slnečné dni
Veronika Salayová

Chladnejšie a daždivé dni, ktoré nás trápili od začiatku týždňa, sú na ústupe a vystriedajú ich slnečné dni. Záver týždňa bude príjemný, teploty stúpnu k +23 °C.

Studený front spojený s tlakovou nížou, ktorý mal za následok výrazné ochladenie, sa presunie cez naše územie smerom na východ a od juhozápadu sa začne rozširovať výbežok vyššieho tlaku vzduchu, ktorý k nám, naopak, prinesie veľmi príjemné oteplenie.

Po daždivej a veternej noci budú od západu zrážky ustávať a cez deň sa očakávajú iba občasné prehánky, hlavne na severe.

Dnes nás čaká premenlivá oblačnosť, pričom teploty stúpnu na +13 až +18 °C, v severných oblastiach okolo +11 °C.

Na horách bude veterno, vo vysokých polohách môže prekvapiť búrlivý vietor až víchrica, avšak vietor k večeru postupne zoslabne. Teplota od 1500 m n. m. sa bude pohybovať okolo +4 °C.

V piatok sa črtá na pekné počasie. Teploty sa vyšplhajú vyššie, a to na +15 až +20 °C, a cez víkend dokonca na +18 až +23 °C. Čaká nás veľmi teplý a slnečný víkend.

Začiatok budúceho týždňa sa bude niesť v rovnako príjemnom počasí s teplotami do +23 °C. Všetko napovedá tomu, že babie leto k nám predsa len dorazí a vychutnáme si hrejivé slnečné dni bez vetra a dažďov.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd