Teploty dnes vystúpia takmer na +30 °C. Zajtra sa začne ochladzovať

Ľubomír Franko

V druhý víkendový deň očakávame teploty, ktoré sa môžu na juhozápade vyšplhať až k +30 °C. V pondelok teploty poklesnú a od západu sa začne ochladzovať.

Počasie v nedeľu bude letné. Maximálne denné teploty budú dosahovať od +23 do +27 °C, na juhu západného Slovenska bude až do +30 °C. Počas pondelku sa začne nad naše územie dostávať studený front a teploty budú od západu klesať.

V noci na pondelok sa môžu na krajnom západe ojedinele vyskytnúť prehánky, výnimočne aj búrky.

V pondelok počas dňa očakávame zamračené počasie, na východe bude ešte polooblačno. V západnej polovici územia očakávame na mnohých miestach prehánky, dážď, ojedinele sa budú vyskytovať aj búrky, ktoré môžu byť aj intenzívne.

Najvyššia denná teplota vystúpi na +18 až +25 °C, na východe Podunajskej nížiny, na juhu stredného Slovenska a na juhu východného Slovenska môžu teploty vystúpiť na +25 až +30 °C.

V utorok sa bude front vlniť nad našim územím. Zatiaľ čo na stredné a západné Slovensko už prenikne studený vzduch, na východe budú teploty naďalej vysoké, od +24 do +30 °C. 

Ako môžeme vidieť na animácii vyššie, studený front sa bude dostávať ďalej na východ, no zastaví sa približne nad stredným Slovenskom.

Front sa dostane na východ až v priebehu stredy, kedy maximálne denné teploty dosiahnu na celom území od +21 do +26 °C, na severe bude len okolo +19 °C. 

Maximálne denné teploty tak do stredy klesnú, no najmä na východe nebude ochladenie výrazné. Teploty zostanú s výnimkou severného Slovenska na letných hodnotách. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd