Teploty pôjdu k +35 °C. Zasiahne nás vlna tropických horúčav.

Teploty pôjdu k +35 °C. Zasiahne nás vlna tropických horúčav.
Peter Minárik

Pred nami sú mimoriadne teplé dni. Do našej oblasti bude z Afriky prúdiť veľmi teplý vzduch a vďaka nemu pôjdu teploty poriadne vysoko.

Strednú Európu zasiahne najsilnejšia vlna horúčav v doterajšom priebehu tohto roka. Je vysoká pravdepodobnosť, že teploty v strednej Európe môžu atakovať hranicu až +35 °C.

Podľa rakúskych meteorológov napríklad existuje pravdepodobnosť, že vo východnom Rakúsku teploty počas budúceho týždňa pokoria až hodnotu +36 °C.

Teplý vzduch sa bude do strednej Európy dostávať po zadnej strane tlakovej výše, ktorá aktuálne postupuje cez strednú Európu nad Pobaltie a po prednej strane tlakovej níže do stredom nad západným Francúzskom.

očakávané prúdenie v našej oblasti
očakávané prúdenie v našej oblasti, zdroj: ubimet

Nasledujúce dni sa očakávajú vysoké teploty aj u nás. Dnes ešte maximá pôjdu na hodnotu +30 °C, ale od zajtra už budú teploty túto hranicu prekonávať.

Maximálne teploty by sa od pondelka mali v najteplejších lokalitách Slovenska pohybovať okolo +32 až +33 °C a v polovici budúceho týždňa budú teploty rásť až k +35 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd