Teploty pôjdu zajtra ešte vyššie a to až k +36 °C. Popoludní však prídu silné búrky

Peter Minárik

Po horúcom víkende nás čaká aj teplý začiatok nového týždňa. Teploty by mali ísť ešte o niečo vyššie, no po vlne horúceho počasia nás schladia búrky. Prvá vlna búrok nás už čaká počas zajtrajšieho večera.

Slovensko má za sebou prvú vlnu tropických horúčav, ktoré počas tohto víkendu vyháňali teplotu až na úroveň okolo hranice +35 °C. Takéto mimoriadne vysoké teploty ešte neskončia.

V prvých dňoch nového týždňa však teploty pôjdu ešte o čosi vyššie. Teploty budú prekonávať hranicu +35 °C a dostanú sa až na hodnotu +36 až +37 °C.

Veľmi teplo aj v novom týždni

Aj nový týždeň začne na našom území s vysokými teplotami. Tie sa budú v pondelok šplhať až k úrovni okolo +36 °C, čo je ešte viac ako počas víkendu. V pondelok totiž do našej oblasti bude vrcholiť príliv teplého vzduchu pred postupujúcim studeným frontom.

Problémom však je, že studený front, ktorý mieri do našej oblasti neprinesie ochladenie, nakoľko sa nad našim územím bude rozpadať. Vysoké teploty nás tak čakajú aj naďalej.

Aj utorok a streda by mali byť na našom území veľmi teplými dňami. Teploty budú až do štvrtka atakovať hranicu +35 °C a na pocit bude ešte nepríjemnejšie. Bude totiž dusno.

Počítajte so silnými búrkami

V teplom vzduchu sa búrky na našom území vytvárali už aj počas víkendu, no pripravte sa na to, že v budúcom týždni dorazia intenzívnejšie búrky.

Prvé silné búrky sa objavia v pondelok popoludní na studenom fronte, ktorý dorazí nad naše územie od západu. Silnejšie búrky by sa mali objaviť predovšetkým na západnom Slovensku a v západnej časti stredného Slovenska. Búrky budú sprevádzané prívalovými zrážkami, ale aj silnejším nárazovým vetrom.

S búrkami počítajte aj v utorok a v stredu. Mali by však byť o čosi slabšie ako v pondelok. Ďalšia vlna silných búrok čaká naše územie v druhej polovici týždňa.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd