Teploty sa prepadnú. Budúci týždeň hrozia mrazíky

Peter Minárik

Počas nasledujúceho víkendu zasiahne Európu prudké ochladenie. Trend mimoriadne nadpriemerného počasia sa skončí a do Európy dorazí jeseň.

Ešte dnes a zajtra si môžete užívať veľmi teplé počasie. To skončí v priebehu noci na sobotu, kedy počasie začne na našom území ovplyvňovať studený front.

Teploty sa prepadnú už v sobotu. Sobotňajšie popoludňajšie teploty budú aj o 15 °C nižšie ako v piatok.

Maximálne teploty ešte v piatok vystúpia na +23 až +29 °C, pričom v sobotu len na +16 až +20 °C. Na severe bude len od +12 do +15 °C.

Teploty zostanú nižšie aj v nasledujúcich dňoch. Stále sa totiž budeme nachádza v chladnejšom atlantickom prúdení.

Očakávané teploty od soboty počas popoludnia budú priemerne o 5 až 8 °C nižšie ako je na súčasnú ročnú dobu bežné. V porovnaní s tým, že aktuálne teploty sú zasa aj o 10 °C nadpriemerné, tak nás čaká poriadny teplotný výkyv z teplotného nadpriemeru do teplotného podpriemeru.

Teploty by v budúcom týždni mali byť ešte nižšie ako počas víkendu.

Ranné teploty budú klesať aj pod +5 °C, pričom na severe poklesnú aj k nule. Mráz je síce ešte neistý, ale celkom určite sa objavia prvé prízemné mrazíky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
18 °C / 6 °C
Ingrida
Zajtra
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd