Teploty včera prekročili +15 °C. V Hurbanove bolo až +15,5 °C

Ľubomír Franko

Prílev teplého vzduchu sa začiatkom týždňa prejavil na mnohých miestach Slovenska. Najteplejšie bolo na juhu a západe, kde teploty miestami prekročili +15 °C. 

Včerajšie maximálne teploty boli na našom území oproti dlhodobému priemeru vyššie o 5 až 10 °C. V najteplejších oblastiach vystúpili aj cez +15 °C, čo je na druhú dekádu februára zriedkavý jav.

Počas včerajšieho dňa bolo najteplejšie v Hurbanove, kde namerali až +15,5 °C. Nasledovala Prievidza, kde namerali +15,4 °C. Cez +15 °C namerali aj v Dudinciach (+15,2 °C) a v Žiari nad Hronom (+15,0 °C). 

Vyššie teploty by sa mali dať na istý čas do úzadia. Od severovýchodu k nám totiž okrajom prenikne chladnejší vzduch, ktorí prinesie mierne ochladenie. Zajtrajšie maximá dosiahnu od +4 do +11 °C, teplejšie bude len ojedinele a to najmä na juhozápade Slovenska. Na Orave a na Spiši budú teploty aj pod +4 °C. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd