Tragédia na svadbe. Blesk zabil 17 hostí a zranil ženícha

Peter Minárik

Búrky opäť raz ukázali svoju silu. Pomerne silná búrka, ktorá produkovala tisícky bleskov zmenila svadbu na tragédiu. Údery bleskov zabili celkovo až 17 ľudí.

K najčastejším úmrtiam počas búrky dochádza v súvislosti s úderom blesku. I keď prívalové zrážky, veľké krúpy, či silné poryvy vetra patria často k nebezpečným javom, ktoré ohrozujú život, tak na našej planéte si najväčší počet úmrtí každoročne vyžiadajú údery bleskov.

Sila prírody sa opäť raz ukázala. Údery bleskov, zabili niekoľko ľudí a mnoho ďalších zostalo zranených.

Svadba sa premenila na tragédiu

Ku tragickej udalosti došlo počas svadby v severozápadnom Bangladéši. Podľa svedkov do skupiny svadobčanov udrelo hneď niekoľko bleskov.

K udalosti došlo v stredu po tom, ako svadobčania opustili člny v ktorých sa ženích, nevesta a hostia plavili. Zakotvili v meste Shibganj a na brehu do nich udrelo niekoľko bleskov.

Úrady spresnili, že blesky zabili celkovo 17 svadobných hostí a ďalších 14 ľudí medzi ktorými bol aj ženích blesky zranili.

Ročne zabijú blesky stovky ľudí

Len v južnej Ázii si údery bleskov ročne vyžiadajú stovky obetí. K najtragickejšej historickej udalosti došlo taktiež v Bangladéši v roku 2016, kedy za jeden mesiac zabili blesky až 200 ľudí, pričom 82 z nich zomrelo len počas jedného dňa.

Za zvyšujúcim sa počtom úmrtí v súvislosti s bleskami môže čoraz väčšie odlesňovanie. V oblastiach bez vysokých stromov, potom do ľudí udiera častejšie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 4 °C
Jarmila
Zajtra
Skoro jasno
25 °C / 8 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Občasný dážď
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
23 °C / 7 °C
Galina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd