Tragédia v Bratislave. Silný vietor ulomil konár, ktorý zabil malého chlapca

Peter Minárik

Počasie je dnes na Slovensku mimoriadne veterné. Na viacerých miestach nášho územia silno fúka, pričom najsilnejší vietor fúka na západe, kde došlo pred obedom k tragédii.

Naše územie sa v priebehu noci dostalo do silného tlakového gradientu medzi tlakovou výšou so stredom nad Severným morom a tlakovou nížou so stredom nad západným Ruskom.

Vplyvom toho začal na našom území silnieť vietor. Ten začal naberať rýchlosť najmä v ranných hodinách. Najsilnejšie aktuálne fúka na horách a na západnom Slovensku.

Najsilnejší vietor na horách a na západe

Najsilnejší vietor fúka na hrebeňoch Vysokých a Nízkych Tatier. Lomnický štít eviduje náraz o sile 123 km/h a Chopok o sile 119 km/h.

Mimoriadne veterno je však aj v obývaných oblastiach nášho územia, kde vietor predstavuje oveľa vyššie nebezpečenstvo ako na horách.

Najsilnejší vietor spomedzi nižších polôh bol nameraný na bratislavskom letisku a to o sile 76 km/h. Silný vietor však fúka aj na Kolibe. Tu bol zaznamenaný náraz vetra o sile až 72 km/h.

A práve v Bratislave na Kolibe silný vietor podľa najnovších informácii polície spôsobil tragédiu.

Vietor zlomil konár, ktorý zabil chlapca

4. adventná nedeľa skončila na bratislavskej Kolibe tragicky. Vplyvom silného vetra sa zlomil jeden z konárov pri ceste na Kamzík.

Konár podľa vyjadrenia polície spadol na maloletého chlapca, ktorý zraneniam spôsobeným pádom konára podľahol.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Zajtra
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd