Tropické počasie sa dnes končí a už sa nemusí vrátiť

Peter Minárik

Po niekoľkých týždňoch tropického počasia to dnes skončí. Sériu mimoriadne teplého počasia dnes ukončí postupujúci studený front, ktorý prinesie intenzívne búrky.

Studený front začal počasie na našom území ovplyvňovať už počas uplynulej noci, kedy sa vyskytovali búrky. Tie očakávajte aj počas dnešného dňa, no ešte pred nimi do našej oblasti vyvrcholí prílev veľmi teplého vzduchu.

Trópy sa stanú minulosťou

Studený front sa počas víkendu bude nad našim územím vlniť. To znamená, že jeho pohyb bude stacionárny a z nášho územia sa bude studený front odsúvať len veľmi pomaly. 

Na tomto studenom fronte by sa malo vytvárať niekoľko zrážkových vĺn.

Zrážky nás budú sužovať až do nedele, kedy nás čaká výdatnejší dážď.

Tridsiatky nebudeme prekonávať

Počas víkendu sa citeľne ochladí a v nasledujúcich dňoch sa síce bude pomaly otepľovať, no nad tropickú hranicu +30 °C by sa teploty mali dostávať len veľmi výnimočne.

Vyhliadky na august už neočakávajú plošnejšie trópy a tak je možné, že v niektorých oblastiach máme najteplejšie dni tohto roka už za sebou. Pozrite si detailnejšiu vyhliadku počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd